Рівненські нацгвардійці зустрілися з корейським професором (ФОТО)

У Рівному днями вперше проходив фестиваль волонтерства GlobalYouthFest. Волонтери з усього світу влаштували для рівнян концерт, на якому побували і військовослужбовці рівненської військової частини 3055 2 Галицької бригади Національної гвардії України.

Як пояснили організатори, головна мета проведення заходу – донести до українського суспільства ідею про користь волонтерства у всьому світі. Також на меті розв’язання проблем масштабної міграції українців за кордон та їхньої зневіри у можливість самореалізації на Батьківщині.

Рівненські нацгвардійці мали можливість зустрітися з волонтерами з Африки, Індії, Арменії та інших країн. Їм розповіли історії свого волонтерського шляху й українські студенти, які рік часу провели в країнах Сходу та Півдня. Також на сцені виступали різноманітні танцювальні та музичні колективи. А головний гість заходу, начальник управління розвитку дітей та молоді, лектор InternationalMindEducationInstituteСоДжиСоб з Південної Кореї зазначив, що українські військовослужбовці нерідко стикаються з психологічними труднощами під час несення служби.

«В них є обов’язки і сім’я, - сказав професор. -  Це вже означає, що вони живуть не лише для себе, а також служать державі, народу. Якщо вони це зрозуміють і приймуть у свої серця, вони почнуть гордитися тим, що є військовослужбовцями. Це придасть їм сили перемагати труднощі. Україну спіткнули важкі випробування, але є й хороше. Не потрібно фокусуватися лише на поганому. Якщо думати про позитив, надії в серцях стане більше. У людини з’являється більше сміливості».

Фото автора

 

Читайте також