Рівненські патрульні відзначили кращих працівників місяця (ФОТО)

фото - Фейсбук

Рівненські інспектори мають свою власну традицію – передавати поліцейські щит, мечі та бунчук кращим правоохоронцям місяця. Давні символи означають для охоронців порядку та законності, в першу чергу, відповідальність перед своїми колегами, народом, Україною. Козацькі атрибути тепер надихають патрульних на роботу та зберігаються вдома, у сім'ях поліцейських. Повідомляє Патрульна поліція Рівненської області.

Ця традиція зародилася 19 квітня, у день Першої річниці патрульної поліції Рівного. Тоді вперше найкращій роті, екіпажу та патрульному вручили символічні щит, шаблі та бунчук. У часи розквіту Запорізької Січі бунчук передавався найкращому козаку, воїну. Так це відбувається і зараз. Дві перехрещені шаблі у новій інтерпретації – це якісна і віддана служба двох поліцейських екіпажу, а щит – це справжня міць і сила всієї роти.

З патрульними розділили урочисту мить нагородження Михальчук Ігор Леонідович - заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації та інструктори домедичної підготовки з Громадської організації «Захист патріотів», які проводять зараз навчання з надання домедичної допомоги потерпілим, патрульним поліцейським, та працівникам ДСНС України у Рівненській області.

Отже, найкращий патрульний місяця — Гордєєв Юрій, екіпаж місяця — Віктор Мамай та Ігор Віднічук. Найкращою ротою, яка отримала символічний щит, стала 2 рота.

Також нагороду отримав інспектор Володимир Павлюк за героїчний порятунок рибалок на озері Басів-кут.

Читайте також