Рівненські школярі вчилися бути успішними (ФОТО)

фото - Фейсбук

Рівненські школярі почали опановувати курс фінансового та психологічного успіху, пише ГО "Простір твоїх можливостей"

За підтримки Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА у Рівненській українській гімназії стартував проект «Практичний курс фінансового та психологічного успіху для школярів». Його за результатами конкурсу почали впроваджувати громадські активісти БО «Колесо життя» спільно з ГО «Простір твоїх можливостей». За рекомендаціями організаторів проект впроваджують у двох школах – Пісківській ЗОШ І-ІІІ ст. Пісківської ОТГ, та в Рівненській українській гімназії. 

В Українській гімназії практичний тренінг стартував у п’ятницю 9 листопада після уроків. Учні 8-го класу дізнались, що таке успіх, як стати успішним, і вивели власну формулу успіху. Фахівці доступно розповіли підліткам про фінансову грамотність, навчили основним правилам побудови стосунків між людьми, та з’ясували - чи вміють підлітки розпоряджатися грошима.

Координатор проекту Ольга Півторак наголосила – «Мета проекту полягає у наданні практичних навичок школярам правильного поводження з грішми, планування особистого бюджету, прийняття зважених та правильних фінансових рішень. Після таких занять школярі зможуть самостійно планувати і коригувати власні витрати, формувати особисті фінансові заощадження, підвищити рівень фінансової грамотності, сприятимуть формуванню сімейної фінансової культури. Важливо, щоб однакові можливості розвитку отримували дітки і в місті і в сільській місцевості».

Вже 15 листопада тренінгові заняття стартують в Пісківській школі. Там до практичної роботи з вивчення фінансової грамотності залучать учнів 7-10-х класів.

Проект співфінансується з обласного бюджету за сприяння Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської обласної державної адміністрації.

Читайте також