Рівненські школярі відвідали музей прокуратури

Школярі відвідали музей органів прокуратури Рівненської області

Учні 10-го класу Рівненської української гімназії 26.11.2018  завітали до прокуратури Рівненської області. Ознайомчу екскурсію у приміщенні регіональної прокуратури та музеї історії органів прокуратури Рівненської області провели для дітей Голова спілки ветеранів органів прокуратури Рівненської області Олександр Коташевський та прокурор відділу прокуратури області Оксана Гринява.

Під час візиту до прокуратури школярі ознайомилися з історією виникнення професії прокурора, створення та функціонування прокуратури на території нашої області, а також про людей, які працювали та працюють в ній, цікаві  та складні справи, які довелося розслідувати слідчим на території нашого регіону.

У музеї історії органів прокуратури Рівненської області діти мали змогу ознайомитися з історичними документами щодо створення наглядового відомства, нормативно-правовими актами, кодексами різних часів його діяльності, форменим одягом зразка різних років, знаками відмінності, нагородами за службу, старими особистими фотографіями прокурорських працівників, предметами криміналістичної техніки й іншими експонатами. Із музейних вітрин відвідувачі дізналися, що серед прокурорів є й науковці, письменники, спортсмени.  

Також учнів було ознайомлено із роботою прокуратури, її основними завданнями та функціями у теперішній час.

Діти з цікавістю слухали розповідь прокурорів, задавали питання які їх цікавили. Вони  подякували за цікаве і корисне спілкування та  проведений захід, а також побажали прокурорам професійних успіхів.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також