Рівненські водії зможуть користуватись мапою ремонтів та ДТП на дорогах

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

На карті у режимі реального часу відображатиметься інформація про ремонт доріг, підрядчиків, які їх виконують, дорожню інфраструктуру, аварії та метеорологічну обстановку.

Видання ZAXID.NET повідомляє, що «Укравтодор» 27 лютого презентував у Києві інтерактивну мапу доріг України. На карті також буде видно місце перебування дорожньої техніки, яку для цього обладнають GPS-маячками, її пробіг та розхід палива, аварійно-небезпечні ділянки та пункти обігріву для вантажівок. До прикладу, зеленим кольором на карті позначені ремонти, які вже виконані, червоним – ті, які ще виконуються, а блакитним – заплановані.

Фото - Рівненська ОДА

Користувачі самі зможуть подавати звернення про дорожню ситуацію і виявлені проблеми на певних ділянках. Зараз це можна зробити через спеціальну форму, зайшовши на мапу на сайті «Укравтодору». Невдовзі має запрацювати і єдиний кол-центр для прийому таких скарг.

Наразі мапа працює у тестовому режимі. Окремий додаток для карти не буде розроблятись, її інтегрують в уже наявні – додаток «Дія», «Waze» або сервіси таксі Uber і Bolt.

Читайте також