Рівненським ліцеїстам розповіли про Раду Європи

Із вихованцями Рівненського обласного ліцею зустрілася заступник голови облдержадміністрації, член української делегації в Конгресі місцевих і регіональних Влад Ради Європи Світлана Богатирчук-Кривко.

Під час спілкування із старшокласниками посадовець розповідала про особливості функціонування Ради Європи та її структуру, про завдання та роботу української делегації. Про те, як поліпшувати не тільки імідж нашої держави, але й вирішувати актуальні політичні, економічні та культурно-освітні питання.

«Європейська Україна народжується: в муках, ціною крові, ціною величезних інтелектуальних зусиль. Зрештою, європейці усвідомили, що Україна – це Європа, і так мусить бути завжди. Це єдиний логічний підсумок», – резюмувала Світлана Богатирчук-Кривко.

Розповідь викликала чималий інтерес у присутніх, про що свідчили численні запитання ліцеїстів. Їх цікавило: робота Ради Європи, як вирішуються складні дискусійні проблеми, яким є ставлення до України та анексії Криму, які ресурси використовує українська делегація для розв’язання складних питань і прийняття рішень.
 

Читайте також