Рівненським незрячим передали солодкі подарунки

Напередодні Великодня представники команди «Рівне Разом» та секретар міської ради Віктор Шакирзян завітали до приміщення місцевого товариства сліпих. Літнім людям подарували паски, а також привітали із прийдешнім святом.

Лише у Рівненському УТОСі нараховується близько півтисячі незрячих. Товариство надає людям з вадами зору необхідну допомогу, навчає, адаптує до нормального життя у суспільстві. Однак фінансовий стан організації нині бажає кращого. Держава перестала у повній мірі надавати матеріальну допомогу осередкам незрячих, тому нині люди шукають підтримки спонсорів та меценатів.

–«Рівне Разом» багато співпрацює з громадськими організаціями, надає допомогу - вони відгукнулися. Дехто з людей взагалі не має можливості купити паску. Одна жінка говорить: «Я взагалі залишилась без паски, як добре, що я сюди прийшла». Частина з людей вже отримали подарунки, іншим ми ще порозносимо, - зазначила керівник Рівненського товариства сліпих Любов Боровська.

Віктор Шакирзян поспілкувався з незрячими людьми, вислухав їхні проблеми. Секретар Рівнеради запевнив людей, що намагатиметься робити все можливе, аби вони відчували підтримку.

– Проблема в тому, що держава перестала фінансувати по всій Україні такі організації, людей залишили на самоті. Сьогодні піднімалося питання, щоб оплатити комунальні послуги. У них немає на це коштів. Цим людям потрібна підтримка, оскільки у них є певні вади. Їх треба підтримувати на всіх рівнях. Ми намагатимемося допомогти у вирішенні нагальних проблем, - додав Віктор Шакирзян.

Люди подякували за візит та висловили сподівання, що у Рівненській міській раді зроблять все можливе, щоб зберегти осередок товариства сліпих. Це, у свою чергу, дозволить сотням незрячих людей отримувати необхідну допомогу та реалізовувати себе у повсякденному житті.

Читайте також