Рівненським патрульним знову пропонували хабар

Вчора близько опівдня на вулиці Шухевича патрульні помітили автомобіль Chevrolet Aveo і на підставі п.3 ст.35 Закону України про Нацполіцію цей транспортний засіб зупинили за допомогою проблискових маячків та звукового сигналу.

Під час спілкування з 33-річним водієм інспектори виявили явні ознаки наркотичного сп'яніння в останнього та запропонували йому пройти процедуру освідування в медичному закладі, на що водій погодився.

Прямуючи до медичної установи на Князя Володимира в службовому автомобілі на задньому сидінні водій запропонував патрульним неправомірну вигоду сумі 300 дол. за непритягнення його до відповідальності передбаченою ч.1 ст. 130 (керування в стані сп'яніння" КУпАП оскільки, за його словами, він напередодні вживав наркотичні речовини. Громадянину повідомили, що в його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого за ст. 369 КК України, а саме
"Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі" та попередили, що все фіксується на нагрудні відеокамери.

Також водію повідомили, що в разі його повторних дій, а саме пропозиції працівникам поліції неправомірної вигоди, дану подію буде зафіксовано на лінію 102 та на місце події буде викликано слідчо-оперативну групу.

Прибувши за адресою Князя Володимира 17 керманич вийшов зі службового автомобіля та неодноразово обіцяв грошову винагороду, за те щоб його не освідували на стан наркотичного сп'яніння, та не складали адміністративні матеріали за відмову від проходження медичного огляду у медичному закладі з метою встановлення наркотичного сп'яніння згідно з чинним законодавством.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу, а оскільки водій відмовився від освідування, на нього склали протокол за ч.1 ст. 130 (керування в стані сп'яніння) КУпАП по відмові.

По факту розпочали досудове розслідування за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Патрульна поліція Рівненської області

Читайте також