Рівненським сім`ям з «особливими» дітьми надали правову допомогу

http://oblrada.rv.ua

У Рівненській обласній бібліотеці для молоді до Всесвітнього дня дитини організували тренінг з питань правової допомоги родинам, де є діти з інвалідністю. Консультували рівнян фахівці Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Юристи надали інформацію про те, як сім’ї, в якій росте «особлива» дитина, отримати пільги на лікування та комунальні послуги, і куди звертатися, якщо права такої родини порушуються.

Фахівці Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги подарували учасникам тренінгу інформаційно-довідкові матеріали, які стануть у нагоді, коли потрібно буде вирішити різного роду питання щодо соціальних гарантій дітей з особливими потребами та їхніх родин.

Рівненська обласна бібліотека для молоді не вперше проводить подібні заходи. Фахівці книгозбірні систематично організовують цікаві та пізнавальні зустрічі та акції для соціально вразливих категорій рівнян.

Працюють з «особливими» родинами і в інших комунальних закладах Рівненської обласної ради. Нагадаємо, вже цієї п’ятниці, 23 листопада, наукові працівники краєзнавчого музею розкажуть про трагічну сторінку історії України - Голодомор 1932-1933 років вихованцям Рівненського навчально-реабілітаційного центру «Особлива дитина».

Читайте також