Рівненським студентам показали фільм про права людини (ФОТО)

Студенти НУВГП переглянули фільми в рамках кінофестивалю DocuDays UA, пише Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області.

4 грудня студенти юридичного факультету Національного університету водного господарства та природокористування мали змогу переглянути кінофільм, в рамках 15-го Мандрівного кінофестивалю документального кіно про права людини DocuDays UA. Уже традиційним партнером у проведенні Docudays UА є Головне територіальне управління юстиції в Рівненській області, оскільки, такі просвітницькі заходи є швидким та ефективним способом пробудити в українських громадянах почуття людської гідності й сформувати в суспільстві правову культуру.

Так, перед показом кінострічки начальник Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Ірина Матаєва поспілкувалась зі студентами про те, що кожний громадян нашої держави є рівним перед законом і саме цій рівності приділяється увага Міністерства юстиції України в рамках реалізації правопросвітницького проекту « Я маю право!». Також Ірина Матаєва розповіла студентам про булінг і цькування в школах та вищих навчальних закладах, насилля в сім’ї, права дітей з неповних сімей на належне утримання.

Усі учасники заходу з цікавістю переглянули та обговорили документальну стрічку «Обираю діяти» та мультфільм «Коли я чую спів птахів».

Насамкінець кожний студент отримав інформаційні буклети та видання Мін’юсту.

Читайте також