Рівненський адвокат став одним із кандидатів на посаду голови НАЗК

8 листопада розпочався конкурс на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції. Відповідно до змін у законодавстві, які відбулися цієї осені, у голови НАЗК вже буде більше повноважень, повідомляє "Рівне Вечірнє".

Голову НАЗК призначатиме Кабмін, проте після конкурсного відбору, результати якого будуть відомі 18 грудня.

До 19 листопада тривала подача документів на конкурс. Спершу комісія розгляне подані заяви і документи, потім прийматиме рішення про допуск кандидатів до конкурсу.

Опісля буде спеціальна перевірка кандидатів, тестування загальних здібностей, психологічне тестування, оцінювання професійних знань та якостей кандидата, дослідження матеріалів про нього.

Відібраних кандидатів запросять на співбесіду. Опісля конкурсна комісія рекомендуватиме Кабміну призначити переможця.

Взяти участь у конкурсі на посаду голови НАЗК могли громадяни України, які не молодші 35 років, мають вищу освіту, володіють державною мовою, є доброчесними і компетентними.

Також кандидат повинен бути здатний за своїми діловими та моральними якостями, освітнім і професійним рівнем, станом здоров’я виконувати обов’язки голови НАЗК.

Серед кандидатів, які подали свої документи на конкурс, є і рівнянин – адвокат Олег Шрам.

Відповідно до даних Єдиного реєстру адвокатів України, пан Шрам працює адвокатом з 2012 року. Раніше він працював заступником начальника першого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.  

Також пан Шрам був радником директора ДБР та партнером в дніпровському адвокатському об’єднанні «Право і захист».

Читайте також