Рівненський аеропорт отримав необхідну сертифікацію

Рівненський міжнародний аеропорт отримав необхідну сертифікацію від Державіаслужби. Він засвідчує, що аеропрт відповідає чиннму законодавству та придатний до експлуатації. Документ дійсний до 2024 року. 

Крім того очільник аеропорт Олександр Якубець пройшов сертифікацію із систем управління авіаційної безпеки. Наразі він продовжує навчання  в Інституті ІКАО Національного авіаційного університету. 

Директор аеропорту додав, що усі 11 проваджень щод правопорушень в галузі цивільної авіації закриті. І летовище працює у звичному режимі. 

У прес-службі Рівненської облради повідомили, що у минулому місяці аеропорт прийняв 54 рейси (27 літаків). До аеропорту прибуло 54 пасажири, вибуло – 66.

Актуальними для підприємства залишаються проблеми із виплатою заробітних плат працівникам та боргів перед ПрАТ «Рівнеобленерго». 

Також, за словами Олександра Якубця, на режим роботи підприємства будуть впливати і роботи з реконструкції, яка фінансується з держбюджету. У цей час летовище не зможе приймати навіть малу авіацію. 

У рамках Державної програми із розвитку аеропортів до 2023 року планується провести капітальний ремонт горожі, покриття перону, руліжної доріжки та реконструкцію радіотехнічних засобів навігації та системи світлосигнального обладнання. 

Читайте також