Рівненський будинок вчених віддадуть через великі борги

Фото - ВСЕ

Рівненський будинок вчених хочуть реорганізувати через велику заборгованість. Саме такий проект рішення підготовлено на найближчу сесію Рівненської обласної ради, яка відбудеться вже наприкінці листопада. В перспективі після погашення боргів комунального підприємства, будівля має перейти в користування Малої академії наук, пише Рівне-1.

Саме збитковість призвела до того, що підприємство фактично не може виконувати в повному обсязі свої функції. Заключались вони в здачі в оренду приміщень будівлі по вул. С. Петлюри 17. Та плата за 1 гривню за користування частинами приміщень призвело до нерентабельності.

З 1 жовтня комунальне підприємство очолила депутатка Рівнеоблради Діана Гордійчук, яка фактично й зрозуміла, що доцільності утримувати його нема сенсу та розповіла суму боргу:

- Дане рішення було прийняте після обговорення ситуації з головою Рівнеоблради. Я мала надію, що зможу втілювати проекти і розвивати його, але фактично це приміщення збиткове. Все тому, що частини здаються за 1 гривню комунальним закладам області. Навіть ті, що здаютьсся не для обслуговування, мають мінімальну орендну плату. Виживати в таких умовах нереально. Станом на сьогодні, ми маємо 75 тисяч боргу по податкам і зарплаті, - пояснює депутатка.

Відтак, Рівненський будинок вчених планують передати на баланс Управління майновим комплексом Рівнеоблради і після погашення боргів віддати Малій академії наук. 

Наразі діючий штат включає в себе директора, прибиральницю та охоронців. 

Читайте також