Рівненський коп зробив собі оригінальне тату

Його звати Сергій Смалько, він у патрульній поліції Рівненщини з самого початку, тобто із 2016-го року. Зараз коп – старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху. Його часто можна бачити у місті, коли, наприклад, складають акти про пошкоджені, не заасфальтовані ділянки доріг, повідомляє Суспільне

У літню пору з-під форми помітне яскраве і велике татуювання із зображенням Тараса Шевченка.

Суспільне розпитало його, чому він свого часу пішов на цей крок. Сергій Смалько став гостем програми "Доживемо до понеділка", яку Оксана Юрченко веде на Українському радіо Рівне. Тут з’ясувалось, що полісмен – уродженець села Шевченкове Черкаської області. Ось як він пояснює появу татуювання:

– Я виріс у цьому селі, там пройшла, можна сказати, перша частина моєї молодості. Потім я собі поставив такий виклик, щоб поїхати десь далеко і чогось досягти. І поїхав від дому за 500 кілометрів на Рівненщину. Зараз я дуже рідко їжджу додому до батьків, і цей Шевченко з калиною – для мене певний такий символ дому, домашньої обстановки і домашньої нотки. Та і взагалі постать Шевченка – це герой, приклад для наслідування. На жаль, повісивши портрети на стіни, ми десь трішки починаємо забувати це все і наскільки це важливо для нашої історії, для розвитку культури і який вклад він зробив. Тому це маленьке таке нагадування для себе про це все. Розділяю з ним дуже багато напрямків і думок в масштабах держави і народу України як незалежного, вільного народу, – каже Сергій Смалько.

Читайте також