Рівненський міський суд зобов’язав поліцію порушити кримінальну справу проти управляючої кампанії

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Рівненський міський суд задовольнив скаргу ТОВ АРМ-ЕКО на протиправні дії поліції у відмові реєстрації вчинення кримінального правопорушення

Ще на початку лютого 2019 року директор ТОВ “АРМ-ЕКО” Андрій Єдін звернувся до Головного управління Національної поліції в Рівненській області із повідомленням про злочин. Він запідозрив, що службові особи ТОВ “Рівне Дім Сервіс” порушили Кримінальний Кодекс України в частині 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим обов’язком в особливо великих розмірах). Тому просив поліцію розібратися та внести дані про правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Втім, слідчі з управління захисту економіки злочину в діях “Рівне Дім Сервіс” не побачили. Тому, у занесенні даних до ЄРДР відмовили. Натомість, у рівненському міському суді помітили порушення в діях самих слідчих. Тому скаргу ТОВ “АРМ-ЕКО” на бездіяльність слідчого задовольнили та зобов’язали уповноважену особу ГУ НП внести до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення.

Нагадаємо, ТОВ “АРМ-ЕКО” звинувачує ТОВ “Рівне Дім Сервіс” у привласненні понад мільйона гривень.

Майже рік тому, 27 квітня 2018 року Рівненська міська рада уклала договір із ТОВ “Рівне Дім Сервіс” про оренду майна колишнього ЖКП “Перспективне”, за умови, що новий орендар погасить заборгованість  підприємства, та буде правонаступником його прав та обов’язків.

Свого часу, ще у 2015 році АРМ-ЕКО та “Перспективне” домовилися про технічне обслуговування та ремонт ліфтів, і договір цей діє і до нині. Втім, за виконані АРМ-ЕКО зобов’язання новий орендатор платити відмовився. Більше того, ЖКП намагалося в судовому порядку розірвати договір підряду. Проте, це не вдалося за браком законних підстав.

На сьогодні ТОВ “Рівне Дім Сервіс” заборгувало ТОВ “АРМ-ЕКО” понад мільон гривень. Натомість сплачувати борг підприємство не поспішає не звжаючи на те, що регулярно отримує кошти від мешканців багатоквартирних житлових будинків за послуги (серед яких і утримання ліфтів).

Тому, зважаючи на дані обставини, керівництво ТОВ АРМ-ЕКО запідозрило посадових осіб ТОВ “Рівне Дім Сервіс” у привласненні цих коштів, або використанні їх не за призначенням. На підставі цих даних вони і звернулися до поліції.

 

Читайте також