Рівненській обласній службі зайнятості - 28 років

фото ілюстративне

19 березня виповнюється 28 років від дня створення Рівненської обласної служби зайнятості

Рішенням виконавчого комітету Рівненської обласної ради народних депутатів 19 березня 1991 року була створена Рівненська обласна служба зайнятості. Того року у центрах зайнятості краю було зареєстровано 3834 особи, які потребували допомоги у працевлаштуванні.

З кожним роком служба зайнятості Рівненщини постійно розвивалася і вдосконалювалася, запроваджувалися новітні технології та експериментальні методи роботи. Загалом за 28 років послугами служби зайнятості в області скористалися більше 1 млн.  громадян, з них понад 600 тис. працевлаштувалися, понад 170 тис. безробітних здобули нову професію або перекваліфікувалися, майже 280 тис. мешканців області працювали на громадських та інших роботах тимчасового характеру. Фінансову підтримку у започаткуванні власної справи – одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності - одержали понад 21,4 тис. безробітних громадян. Окрім того, фахівці Рівненської служби зайнятості велику увагу постійно приділяють профорієнтаційній роботі, активно займаючись з учнівською молоддю, навчанню техніці пошуку роботи та прийомам самопрезентації. Особлива увага надається працевлаштуванню і супроводу учасників АТО, вимушено переміщених осіб, неповнолітніх та людей з інвалідністю. У своїй роботі використовують найсучасніший досвід у наданні соціальних послуг роботодавцям і населенню. Служба зайнятості Рівненщини розширює коло соціальних партнерів і тісно співпрацює з роботодавцями, органами влади та місцевого самоврядування, профспілками тощо.

На сучасному етапі державна служба зайнятості модернізується. Запроваджуються нові підходи та форми роботи, у т. ч. за підходом кейс-менеджменту. Протягом останніх років запроваджено нові сервіси: електронна черга, відео-резюме, онлайн-співбесіда безробітних з роботодавцями, відео-презентації та відео-вакансії підприємств. Працює «гаряча лінія» державної служби зайнятості, де за єдиним безкоштовним номером 0 800 50 99 66З можна отримати відповіді на питання стосовно реєстрації в центрі зайнятості, отримання послуг та інші консультації. Новий та сучасний інтернет-портал державної служби зайнятості значно розширює можливості клієнтів щодо отримання інтернет-послуг служби зайнятості.

З 1 січня 2019 року впроваджується інститут кар’єрних радників, які мають забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг з планування кар’єри з урахуванням потреб роботодавців та можливостей шукачів роботи.

Турбота про людину завжди була і залишається основоположним принципом діяльності фахівців Рівненської служби зайнятості, а продумані дії та конкретні справи зміцнюють довіру населення та роботодавців, соціальних партнерів. Власне задля цього ми й працюємо.

Рівненський обласний центр зайнятості

Читайте також