Рівненський облавтодор заборгував своїм працівникам понад 2 млн грн

З Рівненського облавтодору стягнули понад 2 мільйони гривень боргів із зарплати

2 094 471 гривень заборгованості із виплати зарплати стягнули державні виконавці із ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» з 3 по 10 травня цього року. Про це повідомляє відділ примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області. Кошти були перераховані 553 людям.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Миколи Станіщука, захищати трудові права громадян – один із соціально важливих напрямків роботи Управління державної виконавчої служби.

– Кожна людина має отримувати зароблені кошти. Жоден роботодавець не повинен уникнути відповідальності. І не важливо – чи це представник малого або середнього бізнесу, чи це велика приватна або державна компанія, – наголошує Микола Станіщук. – Зазначу, що у 2018 році державні виконавці Рівненської юстиції стягнули 20, 4 мільйони гривень заборгованої заробітної плати.

Нагадаємо, що для боротьби із підприємствами-боржниками по зарплаті в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» на Рівненщині працює регіональний штаб, який координує і контролює виконання рішення суду про стягнення заборгованості із зарплати. Станом на 11 травня на виконанні у територіальних органах ДВС перебуває 1,5 тисячі виконавчих документів щодо стягнення боргів із зарплати. Загальна сума боргу складає 14, 8 мільйонів гривень. 

Читайте також