Рівненський олімпієць відмовився їхати на чемпіонат Європи в Росію

Рівненський олімпієць Михайло Романчук відмовився їхати на чемпіонат Європи з плавання, що проходитиме в російській Казані. Про це Суспільному повідомив президент Федерації плавання України Андрій Власков. 

Попередньо участь України в чемпіонаті планувалась у обмеженій кількості. Мали виступати дворазовий призер Олімпіаи в Токіо Михайло Романчук та півфіналіст Олімпіади-2020 Владислав Биков. Проте обидва повідомили федерації, що не будуть брати участі в змаганнях. 

- Кілька тижнів тому Романчук з особистих причини відмовився він участі в чемпіонаті. Так само зробив і Бухов, - додав Власков. 

За його словами, причиною такого скороченого складу є необхідність фінансування української делегації - оскільки змагання проводяться в Росії, то держава їх не фінансує. Натомість українські плавці готуватимуться до чемпіонату світу на короткій воді, який відбудеться у грудні. 

Нагадаємо, на Олімпіаді-202 Михайло Романчук здобув срібло на дистанції 1500 метрів та бронзу на дистанції 800 метрів вільним стилем. 

 

Читайте також