Рівненський патрульний став потенційним донором кісткового мозку

Максим Загородній - рівненський патрульний, який працює в управлінні з перших днів. На власному досвіді він переконався, що значить допомога сторонніх людей. Минулого року навесні, в будинок, де він живе з родиною, втрапила блискавка. Вона пройшла кімнатою біля дитячого ліжечка і лише чудом ніхто не постраждав. Але родина залишилась без даху над головою. На біду відгукнулось дуже багато людей. 

Тепер він вирішив і сам допомогти людям, які цього потребують і став потенційним донором кісткового мозку.

"Я вирішив стати потенційним донором кісткового мозку. Після реєстрації на сайті https://ubmdr.org поштою приходить конверт з інструкцією (конверт, який може врятувати комусь життя!!!), ти самостійно проводиш всі маніпуляції (це займе всього 2 хв твого часу) після чого, запаковуєш та відправляєш конверт назад.

Цим самим ти вносиш свої біологічні дані в базу донорів кісткового мозку і коли хворому буде потрібна пересадка кісткового мозку, а база донорів за певними критеріями покаже, що саме Ти підходиш - з Тобою зв'яжуться".

Нагадаємо, нещодавно в Україні розпочали проводити пересадку кісткового мозку (онкохворим) від неродинних донорів,але реєстр українських донорів майже відсутній. Небайдужих закликають долучитись. 

Фото - ФБ-сторінка Максима Загороднього та УПП Рівненщини. 

Читайте також