Рівненський професор отримав Орден від патріарха Філарета

фото - Фейсбук

ПАТРІАРХ ФІЛАРЕТ НАГОРОДИВ РІВНЕНСЬКОГО ПРОФЕСОРА РОМАНА ПАВЕЛКІВА ОРДЕНОМ. Про це повідомляє прес-служба Рівненської єпархії УПЦ КП.

Святкове богослужіння із нaгоди 1030-ї річниці Хрeщення Руси-Укрaїни та вшaнування чудотворної миpоточивої ікони Преcвятої Богородиці «Одигитрії-Дoрогобузької» відбулося 10 серпня у Свято-Покровському соборі Рівного. Очолив літургію архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

По завершенню богослужіння, владика вручив Орден Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня проректору Рівненського державного гуманітарного університету Роману Павелківу. Високу Церковну нагороду від Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета науковець отримав за заслуги з відродження духовності та утвердження Помісної Української Православної Церкви.

Так, архієпископ Іларіон привітав Романа Володимировича з почесною відзнакою і побажав наснаги на довгі роки плідної праці на благо України.

До слова, Рівненська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату вже тривалий час співпрацює, як у науковому, так і просвітницькому та соціальному аспектах із РДГУ, проректором якого є Роман Павелків. За ці роки між єпархією і навчальним закладом вже склалися дружні стосунки.

Читайте також