Рівненський прокурор перевірив умови в одній з колоній області

фото ілюстративне

Прокурор Рівненської області відвідав Полицьку виправну колонію

Прокурор Рівненської області Богдан Подубинський06.12.2018 здійснив робочий візит до державної установи «Полицька виправна колонія (№76)», що у Володимирецькому районі.

Ним проінспектовано стан дотримання конституційних прав осіб, які утримуються в установі. Увагу було звернуто на стан дотримання прав засуджених на належне матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення.

Прокурор області у супроводі начальника колонії Володимира Каламбета здійснив обхід території установи та її корпусів – виробничу зону, дільницю посиленого контролю, житлові приміщення, медичну частину, дисциплінарний ізолятор.

Після обходу керівник регіональної прокуратури провів особистий прийом засуджених, цікавився умовами їх перебування в установі, організацією праці, дозвілля, а також харчування.

На запитання, що задавали засуджені, прокурором області надані змістовні роз'яснення по суті, зокрема, що стосуєтьсяпорядку умовно-дострокового звільнення, та інших питань, пов’язаних із відбуванням покарання.

Звернення, які прийняв Богдан Подубинський з особистого прийому громадян, будуть розглянутіта вирішені наглядовим відділом прокуратури області.

За результатами візиту прокурор області зобов’язав керівництво установи вжити подальших заходів до забезпечення належних умов тримання засуджених, дотримання їх конституційних прав.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також