Рівненський спідвеїст успішно дебютував на змаганнях у Чехії

http://rivne1.tv

Дебютний виступ рівнянина Марка Левішина в "Золотій Стрічці Чехії" можна вважати успішним. Про це пише канал Рівне1.

Нагадаємо, що цей турнір проводиться для провідних юніорів світу з 1975 року у переддень найстарішого міжнародних змагань за "Золотий Шолом".

Завдяки довжині та ширині треку у кожному заїзді стартують одразу по шість гонщиків. Рівненський райдер посів перше місце у 4-й кваліфікаційний групі, набравши 9 з 10 можливих очок. Суперниками Марка були Нік Скорья з Словенії, Якуб Валковіч з Словаччини, Мадс Хансен з Данії (актуальний чемпіон Європи U19), Патрік Мікель з Чехії та Маріо Нідермайєр з Німеччини. З 4-х груп були утворені 2 півфінальні групи. Тут склад підібрався набагато сильніший, -Джеймон Лідсі (Австралія), Лукаш Бауман (Німеччина), Пшемислав Ліска (Польща), Ян Квех (Чехія) та Якуб Валковіч (Словаччина). Нав'язати боротьбу у цій групі було вже набагато складніше, однак характер спортсмена дозволив Марку втрутитися у розподіл місць на доріжці.

До фіналу пробились Лідсен, Ліска та представник господарів треку Квех. Левішин, набравши 5 з 10 очок закінчив змагання на 9 місці в цілому. До Великого Фіналу 44-ї Золотої Стрічки міста Пардубіце також авансували Патрік Хансен (Данія), Люк Беккер (США) та Фредрік Якобсен (Данія). Падіння Джеймона Лідсі призвело до перезаїзду Фіналу. У другій спробі найкращим виявився датчанин Патрік Хансен, 2-м фінішував американець Люк Беккер, 3-м поляк Пшемек Ліска.

Виступ Марка Левішина залишив приємні враження в організаторів турніру, які попередньо підтвердили можливість участі рівнянина у цих змаганнях до завершення юніорського віку спортсмена.

Читайте також