Рівненський суд один із перших в Україні почав розглядати справи за допомогою програм Skype та ZOОМ

Керівництво апеляційного суду взяло до уваги рекомендації Вищої ради правосуддя, Ради суддів України і після запровадження карантину та встановлення особливого режиму роботи судів України, судді продовжують розгляд справ у режимі відеоконференції, а також з використанням інших сучасних програм, повідомляє Судова влада. 

Зокрема, й сьогодні за допомогою Skype відбувся розгляд матеріалів адміністративної справи про притягнення мешканця Березнівського району до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Після його завершення суддя Олег Полюхович розповів, чи проведення судових засідань у такому форматі вплинуло на загальну ефективність здійснення правосуддя в суді і чи існують технічні труднощі при розгляді справ в режимі онлайн.

— Рівненський апеляційний суд один із перших в Україні розпочав розгляд справ за допомогою програм Skype та ZOОМ, — каже Олег Іванович. — У нашому суді достатньо технічних можливостей для розгляду справ у такому режимі. Впевнений, що судді не відчували будь-яких труднощів психологічного чи комунікаційного характеру при впровадженні такого формату, оскільки мають досвід розгляду справ у режимі відеоконференцзв’язку. Більше того, ми готові до того, що дію Законів, що дозволяють розгляд окремих категорій справ у дистанційному режимі після завершення карантину та зняття усіх урядових обмежень, буде продовжено, оскільки такі новації жодним чином не вплинули на загальну ефективність правосуддя в нашому суді. Ми скористалися можливістю мінімізувати ймовірність захворювання учасників судових розглядів, відвідувачів суду, а також працівників в час пандемії коронавірусу, й надалі вживатимемо всіх необхідних карантинних обмежень.  

Читайте також