Рівненський університет відсвяткував День народження

Радіо ТРЕК

28 вересня для Національного університету водного господарства та природокористування – особливий день. Цього дня щороку там святкують День народження, а цьогоріч відзначили 103-ю річницю з Дня заснування. 

Першим і найголовнішим заходом в програмі стала презентація Соціального звіту НУВГП за 2016-2017 рр. Декількома роками раніше університет підписався під Глобальною ініціативою Організації Об’єднаних Націй щодо оприлюднення результатів своєї роботи. Соціальний звіт не є фінансовим, а в його основі закладені принципи співпраці зі стейкхолдерами, а якщо простіше, то усіма сторонами, з якими пов’язаний заклад: це і роботодавці, і партнери, і працівники, і студенти, і їх батьки тощо.

Захід відкрив ректор Віктор Мошинський, який висловив особливу вдячність колективу університету, відзначив його заслуги, а також мотивував працівників, пояснюючи важливість всіх і кожного у складному механізмі – НУВГП. Презентували сам звіт одні із його авторів – Людмила Безтелесна та Володимир Василів. Розповіли про саму суть подібних звітів та зупинилися на основних новинках і проривах у порівнянні із попереднім. Не пропустили таку презентацію і високоповажні гості, серед яких заступник начальника обласного управління освіти Ольга Ладюк, голова правління ГО Платформа взаємодій "Простір" Олександр Ковальчук та начальник управління праці та соціального забезпечення Віра Мельник, які надзвичайно позитивно висловлювалися як про сам звіт, так і про університет в цілому.

Цікавим та видовищним видався захід, подарований університету студентами, – флешмоб біля підніжжя загальновідомих сходів до першого корпусу. Близько 100 студентів станцювали та склали собою цифри 103 – саме стільки років виповнилося НУВГП.

Окрасою ж дня стала лекція від викладача та відомого історика Валерія Цибульського, який розповів про життя університету у період нацистської окупації під час Другої світової війни. В Open Office студенти, працівники, а також ректор з проректорами зібралися, аби дізнатися, як все ж таки працювали, яку отримували заробітну платню, як займалися наукою та навчанням працівники закладу в ті жахливі часи.

Також не сумували і в студмістечку, адже ННІ організовували спортивні та інтелектуальні змагання для своїх студентів впродовж усього дня.

Читайте також