Рівненський завод добровільно сплатив понад 80 тисяч гривень штрафу

Державна екологічна інспекція Поліського округу у своїй діяльності проводить планові та позапланові перевірки підприємств і контролює шляхи дотримання їх природоохоронного законодавства.

Проте, бувають випадки, коли підприємство яке завдало збитки навколишньому природному середовищу, намагається шляхом судових тяганин, викиданням великих коштів які платяться за судові збори, уникнути відповідальності і не сплачувати збитки, які нараховуються за порушення природоохоронного законодавства.

Але є і такі підприємства, які в добровільному порядку сплачують збитки, тобто визнають свою провину в повному обсязі.

Так, Державною екологічною інспекцією Поліського округу проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища ТзОВ «Високовольтний союз РЗВА», який знаходиться на Рівненщині.

Під час перевірки було виявлено, що на підприємстві був відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел, що є порушенням ст.ст.10,11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», та ст.51 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

За дані порушення підприємству було нараховано збитки та виставлено претензію на суму 89,353 тис. грн., яке на даний час без судових тяганин сплачені до держбюджету.

Читайте також