Рівнян безкоштовно перевіряли на ВІЛ-інфекцію

Безкоштовно, конфіденційно та швидко цього ранку можна було пройти тест на ВІЛ-інфекцію. До Міжнародного дня боротьби з ВІЛ/СНІД у рамках Європейського тижня тестувань Обласний Центр громадського здоров’я спільно з БО “Наше майбутнє” тестували усіх бажаючих у Національний університет водного господарства та природокористування.

Директор Інституту здоров’я НУВГП Ігор Григус зауважив, що у виші всіляко підтримують такий захід. Напередодні було запропоновано всім студентам скористатися безкоштовним тестуванням. Керівник благодійного фонду Людмила Рибчук розповіла, що акція триває з 23-го листопада і до 5-го грудня. Вже протестовано 600 людей, у 18-ти з яких виявлено позитивний результат. Тестуванням охоплена широка аудиторія зі студентів, військових, усіх бажаючих. Головний лікар Обласного центру Громадського здоров’я Олена Гандзюк наголосила, що ситуація з ВІЛ-інфекцією залишається напруженою. Тому що кількість зареєстрованих людей не зменшується .Так з початку року в області виявлено 240 нових випадків ВІЛ-інфекції. У Рівненській області зареєстровано майже три з половиною тисячі ВІЛ-інфікованих. Дві тисячі з них стоять на обліку у лікувальних закладах.

До слова, з 2001-го року в області почали реєструвати випадки народження дітей від ВІЛ-інфікованих жінок. Основний шлях інфікування ВІЛ – статевий.

Управління охорони здоров'я Рівненської ОДА

Читайте також