Рівнян закликають вносити відомості про свої земельні ділянки до Державного земельного кадастру у разі їх відсутності

Роман Мигаль; Фото - відкриті джерела

Звертаємо увагу громадян, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій на необхідність невідкладного розроблення відповідної документації із землеустрою з метою подальшого внесення відомостей про земельні ділянки до Державного земельного кадастру. У разі посвідчення відповідними правовстановлюючими документами права власності, користування, оренди земельними ділянками до 2004 року та відсутності про це відомостей у Державному земельному кадастрі, необхідно розробити технічну документацію щодо встановлення та відновлення меж земельних ділянок та внести відомості до Державного земельного кадастру. 

Це дасть змогу забезпечити належний захист державою суб’єктів права власності і господарювання, ефективної протидії протиправному позбавленню власників їх прав, створення сприятливих умов для ведення бізнесу. Начальник ГУ Держгеокадастру у Рівненській області Роман Мигаль наголосив:

“У зв’язку з відкриттям найближчим часом ринку сільськогосподарських земель, власникам земельних ділянок необхідно перевірити наявність відомостей про належні їм земельні ділянки в Державному земельному кадастрі, та у разі відсутності таких відомостей забезпечити їх внесення чи виправлення. Це дозволить власникам земель сільськогосподарського призначення вільно та без всіляких обмежень розпоряджатися своїми земельними ділянками. У разі відсутності землевпорядної документації на земельну ділянку потрібно звернутись до землевпорядної організації, яка має ліцензію на проведення землевпорядних робіт, перелік землевпорядних організацій висвітлений на сайті ГУ Держгеокадастру у Рівненській області, можете переглянути їх за цим посиланням. Розробивши документацію, потрібно звернутись до Центру надання адміністративних послуг за місцем розташування земельної ділянки для отримання витягу з Державного земельного кадастру щодо її реєстрації”.

 

Читайте також