Рівнянам детально розповіли про механізм публічних консультацій (ФОТО)

У четвер, 11 жовтня,  в місті Рівне, відбувся тренінг «Інструменти участі. Публічні консультації».

Під час тренінгу, який провели тренерка Альона Музичук та комунікаційна координаторка ВІ «Активна Громада» в місті Рівне Наталія Головач рівняни дізнавалися про такий інструмент участі як публічні консультації.

Присутні отримали інформацію про користь публічних консультацій для громадян і влади, їх особливості і переваги. Тренерки представили учасникам ресурс «Ваша думка» та розповіли про міста, у яких вже успішно впроваджені публічні консультації в Україні. Також, учасники мали змогу дізнатися про закордонний досвід публічних консультацій.

Під час заходу на практиці всі вчилися формулювати питання й варіанти розв’язання проблеми і винесення на публічне обговорення. Учасники деталізували методи і шляхи поширення інформації та залучення громадян для висловлення власної думки під час проведення публічних консультацій.

-          Ми прагнули детальніше розповісти про такий інструмент участі як публічні консультації, адже він націлений на взаємодію між владою й громадянами та залучення громадян до прийняття рішень. У 15 містах України вже відбулися публічні консультації з використанням ресурсу «Ваша думка», який дозволяє залучити більшу кількість громадян до прийняття рішень, – розповідає комунікаційна координаторка ВІ «Активна Громада» в місті Рівне Наталія Головач.

Більше інформації про заходи на сторінці “Активна Громада Рівного” (https://www.facebook.com/Активна-Громада-Рівного-245075375938892).

Контактна особа: Олена Музичук, тел.. +38 093 598 27 50

Примітка. Тренінг відбувся за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).

 Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» - об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в рамках діяльності Інституту «Республіка».

 

Читайте також