Рівнянам пояснили, як нараховуватимуть субсидії з 1 травня (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

З 1 травня 2018 року діє нова програма житлових субсидій, яка є більш соціально справедливою та адресною. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

Що змінилося у механізмі призначення допомоги, обговорили під час селекторної наради під головуванням Міністра соціальної політики України Андрія Реви. Участь у заході взяв заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір та представники департаменту соціального захисту населення обласної адміністрації.

Міністр зазначив про те, що впровадження програми житлових субсидій дозволило на практиці виявити недоліки існуючої системи.

Склалася несправедлива та неприйнятна ситуація, коли платники податків утримують домогосподарства з високим рівнем матеріального забезпечення, або з тіньовими доходами.

«Необхідно мотивувати населення легалізувати свої трудові відносини, зробити систему призначення субсидій адресною та здійснити верифікацію для можливості впровадження монетизації програми житлових субсидій», - заявив Міністр соціальної політики.

Міністр доручив управлінням соціального захисту населення провести інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Окрім того, на нараді розглянули питання внесення змін до процесу забезпечення людей з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації.

«Склалася неприпустима ситуація, за якої групи населення, що є найбільш вразливими отримували послуги вкрай низької якості. Відтепер, працюватиме принцип «гроші ходять за людиною». За новими правилами, люди не будуть змушені зв’язуватися з підприємствами-виробниками технічних засобів реабілітації, а їхні інтереси будуть представляти органи соціального захисту населення, послуги ж надаватимуться за двосторонніми або тристоронніми договорами», - заявив Андрій Рева.

Він пояснив, що відтепер відповідальність за роботу з людьми покладається на органи соціального захисту населення, які представлятимуть інтереси людей з інвалідністю – вони допомагатимуть людям обирати правильний засіб реабілітації за допомогою нового електронного каталогу, контролюватимуть якість виробу та слідкуватимуть за терміном його заміни на новий.

Читайте також