Рівнянам розповіли про їхні виборчі права

фото - Фейсбук

Працівники юстиції розповіли про виборчі права, пише Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області

Правопросвітницькі кампанії Мін’юсту, законодавчі нововведення та реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!» обговорили під час робочої зустрічі працівники Рівненської юстиції та Управління молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації. Зокрема, звернули увагу на актуальну ініціативу Мін’юсту, таку як формування мережі громадських радників.

– Це люди, які не мають юридичної освіти, але пройшли спеціальне навчання, спрямоване на правову допомогу жителям місцевої громади. Громадськими радниками можуть бути представники влади, студенти та загалом представники будь-якої професії, у яких є можливість навчатись та бажання допомагати у захисті прав та інтересів громади, – зазначила начальник управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Ірина Матаєва. – Ми запрошуємо усіх небайдужих людей з активною громадською позицією ставати громадськими радниками. Це можуть бути, між іншим, і спортсмени, і працівники управління.

Крім того, присутнім нагадали, що 2019-ий – рік загальнонаціональних президентських і парламентських виборів, а право обирати і бути обраним – одне з ключових прав громадян України.

– Сьогодні в Україні в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» реалізується ініціатива «Я МАЮ ПРАВО ОБИРАТИ». Працівники юстиції розповсюджують інформаційні матеріали, організовують просвітницькі заходи щодо права вибору з різними категоріями громадян. Ми прагнемо, щоб завдяки цій кампанії люди отримали необхідні знання і реалізували своє право на вибір та при потребі захистили його. Але найголовніше – прийняли усвідомлене рішення самостійно обрати представників влади як на загальнодержавному рівні, так і на місцевих виборах. То ж домовились і про поширення інформації про виборчі права у спортивних клубах та секціях де займається молодь, – розповіла Ірина Матаєва.

Читайте також