Рівнянам розповіли, як не переплачувати за тепло та гарячу воду

фото ілюстративне

Працівники Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Рівного та підопічні цієї установи, які отримують соціальні послуги у відділенні денного перебування, дізналися про кампанію «Чесна платіжка» в рамках проєкту «Я МАЮ ПРАВО!».

Присутнім на правопросвітницькій зустрічі розповіли, зокрема, про Постанову Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 року № 560. Відповідно до неї встановлені такі граничні ціни/тарифи на послуги для населення міст обласного значення та м. Києва на опалювальний сезон 2019/20 року:

  • з постачання теплової енергії: у разі оснащення приладами обліку - 1400 гривень за 1 Гкал (з урахуванням податку на додану вартість); у разі відсутності приладів обліку - 35,21 гривні за 1 кв. метр (з урахуванням податку на додану вартість);
  • з постачання гарячої води: за умови підключення рушникосушильників до систем постачання гарячої води - 83,66 гривні за 1 куб. метр (з урахуванням податку на додану вартість); у разі відсутності рушникосушильників - 75,74 гривні за 1 куб. метр (з урахуванням податку на додану вартість).

Вартість економії можна розрахувати за допомогою калькулятора тарифів за посиланням.

Тож органам місцевого самоврядування слід вжити заходів для дотримання затверджених цією постановою вимог та забезпечити здійснення перерахунку тарифів на послуги з постачання теплової енергії для населення до 1 вересня 2019 року. Крім того, громадян поінформували про алгоритм дій, якщо постачальник надіслав платіжку, в якій зазначений тариф, що перевищує граничні ціни/тарифи на ці послуги.

За правовою допомогою або консультацією звертайтеся до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги або телефонуйте до Єдиного контакт-центру системи БПД за номером 0800 213 103 (цілодобово та безкоштовно в межах України).

ГТУ юстиції у Рівненській області

Читайте також