Рівнянам, які супроводжують дітей із інвалідністю на відпочинок, компенсуватимуть кошти за путівки

фото - ілюстративне/відкриті джерела

Влітку, у вільний від навчання час, батьки планують оздоровити своїх дітей. Надзвичайно важливо приділяти увагу в цьому плані дітям із інвалідністю, які потребують супроводу та особливих умов для оздоровлення - для поліпшення стану їх здоров’я відновлення їх життєвих сил.

У Рівному багато батьків звертаються у профільні управління із проханням дати можливість оздоровити вищезазначених дітей. Це потягло за собою необхідність внести зміни до Міської програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2018-2022 роки, що дасть можливість оздоровлювати відповідних дітей у супроводі батьків, або осіб, які їх замінюють.

Раніше оздоровленням дітей із інвалідністю займався комунальний заклад «Рівненський обласний центр організації оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді» Рівненської обласної ради. У 2021 році кошти для оздоровлення дітей, які потребують особливих умов для оздоровлення, в бюджеті Рівненської обласної ради не передбачено.

За словами депутата Рівненської міської ради з фракції "Рівне Разом" Василя Харковця, кошти передбачені для компенсації 35-м батькам, які супроводжують дітей із інвалідністю.

"Це дуже важливе доповнення до міської програми, дуже важливий порядок, який передбачає компенсацію сім'ям, дітям з особливими потребами оздоровлення. 35 сімей отримають відповідну коменсацію з міського бюджету, тому що вартість путівки - приблизно 35 тисяч на оздоровлення по всій Україні", - сказав Василь Харковець.

Депутати сьогодні підтримали доповнення до Міської програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2018-2022 роки.

Читайте також