Рівняни можуть змінити своє місто: триває прийом проектів на громадський бюджет

фото - ілюстративне/відкриті джерела

До 29-го травня у Рівному триватиме прийом проектів на громадський бюджет 2021. Цьогоріч містяни не дуже активно надсилають свої ідеї, наразі подали лише сім проектів. Про це розповіла представниця Координаційного комітету громадського бюджету міста Рівного Ірина Стасюк.

Сьогодні о 15-ій годині стартує кількаденне онлайн-навчання по громадському бюджету. У ньому візьмуть участь представники профільних управлінь. Усі охочі зможуть дізнатися, як заповнювати заявку, де шукати інформацію для громадського бюджету.

Зареєструватися можна за посиланням.

– Все залежить від авторів і їхнього бажання впливати на те, щоб місто "оживало". Ми з колегами запланували низку навчань, консультацій. Практика показує, що в останній день, навіть в останні хвилини ми побачимо шквал проектів, які були завантажені. Рекомендація для авторів: вже зараз на етапі підготовки консультуйтеся з профільними управліннями, з фахівцями, – зазначила Ірина Стасюк.

Як показує практика, особливо багато проектів громадського бюджету пов’язані з будівництвом спортивних майданчиків на території навчальних закладів. У Координаційному комітеті нагадали про існуючу квоту для великих та малих проектів. Крім цього, освітні проекти змагаються виключно з освітніми. Якщо у минулому році певний заклад вже переміг у громадському бюджеті, то у наступні два роки його проекти будуть автоматично відхилятися. 

Нагадаємо, у міського голови Рівного та представників Координаційного комітету громадського бюджету виникли питання до реалізації деяких проектів, які перемогли у попередні роки. Аби подібні ситуації не повторилися у найближчому майбутньому, хочуть внести зміни до положення про громадський бюджет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зроблено безолаберно": міський голова Рівного розкритикував деякі проекти громадського бюджету

Читайте також