Рівняни просять модернізувати нерегульовані пішохідні переходи

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Рівнянин Андрій Черняк зареєстрував на сайті міської ради петицію із проханням встановити світлофори та облаштувати нічне освітлення на нерегульованих пішохідних переходах із найбільш інтенсивним потоком транспорту і пішоходів, найбільшим травматизмом і смертністю пішоходів в ДТП у Рівному. Автор зазначає:

"У Рівному за останні роки суттєво збільшилась кількість транспортних засобів та інтенсивність транспортних потоків. Нерегульовані пішохідні переходи стали місцями високої аварійності, на переходах з найвищою інтенсивністю руху часто збивають пішоходів. Наприклад, на пішохідному переході Соборна-Пушкіна (в минулому він був нерегульованим) постійно траплялися резонансні дорожньо-транспортні пригоди із смертельними наслідками для пішоходів. Але після встановлення там світлофору ситуація кардинально покращилась, кількість ДТП і летальність знизились, люди вже не бояться переходити там дорогу.

Жителі міста звертаються із проханням провести моніторинг статистики ДТП на нерегульованих пішохідних переходах, визначити перелік таких переходів із найбільшою кількістю ДТП, найвищим травматизмом і летальністю, закласти в бюджет відповідне фінансування і провести модернізацію цих пішохідних переходів, котра включає в себе:

  • встановлення світлофорів з адекватним співвідношенням часу горіння зеленого і червоного світла (щоб пішоходи встигали перейти дорогу, але й щоб не було заторів);
  • нічне освітлення (там де його нема);
  • дорожня розмітка (якщо вона дуже стара або її взагалі не видно);
  • оновлення відповідних дорожніх знаків (при необхідності).

Зокрема, потребують встановлення світлофорів (при неможливості повного фінансування-встановити лише світлофори без інших вищевказаних пунктів) наступні нерегульовані пішохідні переходи: по вул.Київській, навпроти магазину "Спорттовари", біля перехрестя Київська-С.Крушельницької, на перехресті Орлова-Грушевського(!!!), по вул.Бандери біля Державної Поліції Охорони(!!!), на перехресті Кн.Володимира-Ів.Франка, на перехресті Соборна-П.Могили (дуже проблемне місце!!!), по вул.Міцкевича, біля готелю Мир ("серце" нашого міста!!!), на перехресті Льонокомбінатівська-Гагаріна-Костромська, біля перехрестя Відінська-Бандери-Д.Галицького, по вул.Кн.Володимира біля "Рівнеобленерго", по вул.Млинівській, та в багатьох інших місцях".

Автор петиції Андрій Черняк переконаний, що реалізація такого плану покращить безпеку і комфорт жителів нашого міста. Підтримати петицію можна тут, збір підписів триватиме до 25 травня. 

 

Читайте також