Рівняни просять президента заборонити діяльність міської ради

На офіційному сайті президента України Володимира Зеленського наприкінці грудня з'явилася петиція, в якій просять заборонити дііяльність Рівненської міської ради.

Автором тексту є рівнянин Микола Лебедь. На його думку, Рівнерада підриває основи національної безпеки, норм честі і моралі, культурного та соціального розвитку міста Рівного та Рівненщини загалом. 

"Будучи відповідальними за розвиток та поліпшення умов життя жителів міста та краю і прикриваючись темами війни в країні та захистом сімейних цінностей, чиновники займаються дерибаном міської землі; розвитком власного бізнесу; кришуванням видобутку бурштину; саботажем культурних та екологічних ініціатив, направлених на поліпшення благоустрою міста та підняттям індексу щастя рівнян; приймають абсурдні та незаконні рішення щодо заборони святкування різного роду свят та масових заходів, дестабілізуючи соціальне життя рівнян та порушуючи право громадянина на свободу свого світогляду і віросповідання, думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, закріплене в статті 39 Конституції України", - йдеться у петиції.

Також він стверджує, що депутати Рівненської міськради своєю діяльністю сприяють відтоку творчої, освідченої, ініціативної молоді з міста та перетворюють раніше квітучий культурний центр Рівненщини в центр секонд хендів, торгових точок та пивнух, пропагують несмак та шароварщину.

Наразі петиція набрала 26 голосів з 25 000 необхідних, аби презилент розглянув її. Збір підписів триватиме ще близько 70 днів. Підтримати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/81520

Читайте також