Рівняни самі зможуть обирати компанію для обслуговування внутрішньобудинкових мереж

фото ілюстративне

Наступного року власник будівлі, балансоутримувач чи орендар може самостійно обирати компанію для обслуговування внутрішньобудинкових мереж та газових приладів, пише ПАТ "Рівнегаз". Угоду можна укласти з будь-якою компанією, що має відповідний дозвіл на проведення робіт.

"Діючий закон про житлово-комунальні послуги, який було прийнято в листопаді 2017 року, передбачає. що "технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем електропостачання та газопостачання здійснюється суб’єктом, визначеним співвласниками багатоквартирного будинку, за рахунок співвласників", - повідомив технічний директор ПАТ "Рівнегаз" Олександр Ганжа.

Тому власники, балансоутримувачі або орендарі житла мають подбати про укладання договорів з технічного обслуговування газових приладів. Втім, "Рівнегаз" залишається відповідальним за надійну та безпечну експлуатацію розподільних газових мереж до межі балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін. На компанію покладено обов’язок проводити обстеження та ремонти об’єктів газорозподільної системи в межах своєї відповідальності.

Також за оператором ГРМ залишається право обмеження газопостачання на об’єкт у разі не забезпечення власником будинку технічного обслуговування газових приладів. Тобто, у разі відсутності у нього відповідного договору. Зазначимо, що за 8 місяців поточного року працівниками ПАТ "Рівнегаз" було виявлено 30 самовільних втручань в газові прилади, всього було виявлено понад 400 фактів витоків газу.

Читайте також