Рівняни скаржаться, що на випускний у садочках пускатимуть лише одного з батьків

Ілюстративне фото

Сьогодні, 26 травня, під час брифінгу у Рівненській ОДА заступник очільника області Ігор Тимошенко прокоментував скарги рівнян на карантинні обмеження під час випускних у дитячих садочках.

Зокрема, рівненські батьки поцікавились у чиновників, чому у місті організовують концерти та масові заходи, а на випускний у садочку може прийти лише один із батьків.

"Всі процедури регулюються постановою Кабінету Міністрів України №1236 від 9 грудня 2020 року, яка регламентує кількість людей, що можуть знаходитись у тому чи іншому закладі. У тому числі і на відкритому повітрі. У нашій області, яка перебуває у "жовтій" зоні, діє норматив - не більше однієї особи на чотири квадратних метри. Тому проведення і регламентація подібних заходів здійснюється безпосередньо керівництвом закладу. Зокрема, дитячого садочку. Якщо говорити про концерти і масові заходи, то керівник, який проводить даний захід, має розрахувати кількість учасників. Наскільки нас інформують, що при проведенні масових заходів керівники дотримуються нормативів. А якщо не дотримуються, то несуть відповідальність", - пояснив пан Тимошенко.

Читайте також