Рівняни створили поштові листівки, присвячені архітектурним пам’яткам міста

Нещодавно в Рівному ініціювали новий цікавий проєкт зі створення поштових листівок, на яких зображені архітектурні пам’ятки міста, яких до слова, залишилось вже зовсім не багато. Авторами проєкту стали відома рівненська художниця, а за сумісництвом наша студентка, Анастасія Лєдяєва, а також митець і автор дитячих книг Сергій Яблоцький. На сайті Національного університету водного господарства та природокористування з'явилось інтерв'ю із ними. 

- З чого все починалось?

- Нам в університеті дали завдання створити 22 малюнка , різною технікою, на яких зображено пам’ятки архітектури міста Рівного. Мої одногрупники як і я, справились з цим «на ура», проте я вирішила піти далі, бо була впевнена, що подібні роботи варті чого більшого, аніж просто балів в заліковій книжці. Спочатку я не знала, що саме з ними робити, але одного разу під час спілкування  із колегою Сергієм  Яблоцьким  виникла ідея листівок. Також після розмови, нашу ідею підтримав  керівник практики – Подолець Петро Михайлович, який завдяки консультаціям допоміг вдосконалити кожну роботу.

- Чому саме листівки?

- Я часто спілкуюсь з різними людьми і точно знаю, що в Рівному знайти такий вид продукції як вітальні листівки просто не можливо. Мої друзі неодноразово їх шукали в друкарнях, книжкових магазинах тощо аби відправити за кордон у якості подарунків, та все марно.

- Які масштаби виробництва та де їх можна знайти?

- Взагалі, в університеті я отримала завдання про створення 22 ілюстрацій, з них ми з Сергієм обрали 7 найцікавіших та виготовили листівки з ними. Їх можна придбати, звернувшись до нас у соціальних мережах, як серіями з 7 штук, так і окремо, в роздріб.

- Що далі? Які плани?

- На мою думку, подарункові листівки повинні викликати позитивні емоції і мені здається, що найатмосфернішими  локаціями нашого міста є кав’ярні, а також для кожного Рівнянина – ще й викликає певний приємний спогад, тому далі будуть вони. А також збільшені тиражі листівок з архітектурними пам’ятками.

За інформацією відділу зв’язків з громадськістю НУВГП

Читайте також