Рівняни вийшли на ходу проти торгівлі людьми

У центрі Рівного відбулася всесвітня щорічна акція «Хода за свободу», присвячена Європейському дню боротьби з торгівлею людьми та посиленню обізнаності громадян про цю проблему.

Учасники колоною вирушили з майдану Незалежності та пройшли центром міста. Під час мирної акції роздавали інформаційні матеріали. 

Основна мета ходи – роз’яснити людям існування проблеми торгівлі людьми, її основні форми та способи втягнення в експлуатацію.

«Статистика постраждалих осіб ведеться з 2012 року, перші постраждалі на Рівненщині з’явилися у 2015 році. На сьогоднішній день зареєстровано 15 осіб, які отримали відповідний статус. З такими людьми ми працюємо комплексно, долучаємо психологів, допомагаємо працевлаштуватись, надаємо одноразову матеріальну допомогу. Торгівля людьми – це злочин проти людини. Цією акцією ми намагаємося донести до усіх, що свобода – це головна цінність кожної людини», - розповідає директор департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА Олексій Шамак.

Нагадаємо, акцію Walk for Freedom («Хода за свободу»)  організовують у світі вже 6 років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві. Минулого року до акції приєдналося 400 міст у 50 країнах світу.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також