Рівнянин просить перейменувати одну із центральних вулиць міста

ОГО

Валентин Дупак зареєстрував на сайті міської ради Рівного петицію, в якій просить перейменувати одну із центральних вулиць міста на "вул. Народного Руху України".  Автор пояснює, що це буде присвячено 30-річчю від заснування НРУ, як громадсько-політичної організації. 

НАРОДНИЙ РУХ УКРАЇНИ (НРУ) – політична партія (з 1993), яка веде свою історію від заснованої 8–10 вересня 1989р. громадсько-політичної організації "Народний рух України за перебудову". Ідея створення "Народного руху України за перебудову" була формалізована в Спілці письменників України восени 1988. Її підтримали на початку 1989 установчій конференції українського "Меморіалу" та Товариства української мови ім. Т.Шевченка. 

Проголошення принципів економічного, політичного та ідеологічного плюралізму дало змогу на першому етапі діяльності об'єднати в Русі представників різних поглядів: від комуністів-реформаторів до членів Української Гельсінської спілки та організацій, що виступали з позицій антикомунізму. Участь відомих письменників, літераторів, філософів, надала ідеї Руху своєрідної легітимності, дала змогу залучити до нього більшу кількість людей, ніж могли на той час повести за собою дисиденти-правозахисники. Таким чином, на початку свого існування Рух був широким демократичним фронтом, який залучив до своїх лав представників різних ідеологій та поглядів.

Члени НРУ були активними борцями за Незалежність України тоді і розбудовують країну сьогодні!, - йдеться у петиції.

Підтримати таку пропозицію можна буде 17 березня, якщо петиція набере понад 300 голосів, Володимир Хомко надасть письмову відповідь. 

Читайте також