Рівнянина підозрюють у незаконній переправі нелегалів з Іраку до ЄС

Мешканцю Рівного повідомили про підозру у організації незаконної переправи нелегалів через кордон.

Речниця Мукачівського прикордонного загону Леся Федорова повідомила журналістам Суспільного, що 49-річний рівнянин є останнім із чотирьох співорганізаторів незаконої діяльності. 

"За цим фактом було відкрито кримінальне провадження у ході якого правоохоронці встановили особи усіх організаторів каналу незаконного переправлення нелегальних мігрантів. Крім того, у фігурантів справи були проведені обшуки та виявлені беззаперечні факти їх причетності до протиправної діяльності", — додала речниця.

За її словами, наприкінці вересня прикордонники затримали 4 нелегальних мігрантів з Іраку та двох їх переправників. У результаті слідчих дій в листопаді двом жителям Виноградівського району Закарпатської області, 1988 та 1993 років народження, оголошено про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон України, а також 52-річному жителю Донецької області, який здійснював перевезення нелегалів.

"Днями оголошено підозру четвертому та останньому фігуранту цього злочинного ланцюга, 49-річному мешканцю міста Рівне", — розповіла речниця.

Читайте також