Рівнянина судитимуть за замах на умисне вбивство судді

Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 46-річного рівнянина. Його звинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 2 ст. 15, п.п.5, 7 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України. Зокрема, чоловікові інкримінують замах на умисне вбивство голови Рівненського міського суду, шляхом обстрілу його житлового будинку з автоматичної зброї та кидання гранати на його подвір'я у лютому 2019 року, вчинений способом, небезпечним для життя багатьох людей.

Крім того, як встановлено досудовим розслідуванням, рівнянин зберігав у гаражі значну кількість зброї різних видів (24 пістолети, 9 автоматів, 5 гвинтівок, 1 пістолет-кулемет), 72 корпуси гранат, 66 запалів до гранат, 6 протитанкових шашок, а також понад 351 кг патронів.

Обвинувачений наразі перебуває під вартою. Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Рівненської області

 

Читайте також