Рівнянка поскаржилася на ресторан, в якому курили кальян

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

На адресу Головного управління Держпродспоживслужби у Рівненській області надійшло письмове звернення від мешканки обласного центру. Жінка поскаржилася на один із закладів ресторанного харчування, в якому курили кальян.

Працівники Держпродспоживслуби відреагували на звернення та провели позапланову перевірку у ресторані. 

- Факти, зазначені у зверненні, підтвердились. Перевіркою встановлено, що в даному закладі ресторанного господарства надаються послуги куріння кальяну. До суб’єкта господарювання застосовано штрафну санкцію, розмір якої визначено в статті 20 вищезазначеного Закону. Суб’єктом господарювання письмово повідомлено про припинення куріння в закладі ресторанного господарства, - йдеться у повідомленні.

Держпродспоживслужба у Рівненській області нагадує, що Закон України  “Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення” забороняє куріння кальянів та інших тютюнових виробів у громадських та на робочих місцях, зокрема у всіх приміщеннях закладів ресторанного господарства.

Про випадки куріння в закладах ресторанного господарства, просять письмово повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області за адресою: вул. Малорівненська, буд. 91, м. Рівне, 33025, або на електронну адресу:[email protected].

В заяві необхідно вказати назу суб’єкта господарювання, точну адресу здійснення господарської діяльності та долучити докази (розрахунковий документ, фото чи відео докази).

Читайте також