Рівнянка стала кращою легкоатлеткою України

Легка атлетика України традиційно щороку визначає найкращих легкоатлетів у різних вікових категоріях, тренера і команду. 2018 рік не став винятком. Про це повідомляє «Все».

У легкій атлетиці запекла боротьба між атлетами точиться не лише на доріжках і у секторах, а і, як показав цей рік, під час голосування. Хоча тут, звісно, борються вже не самі спортсмени, а ті, хто віддає їм свої голоси.

Під час голосування за найкращих легкоатлетів враховуються голоси експертів (Ради ФЛАУ), ЗМІ і вболівальників. Кожна з цих категорій рахується як третина всіх голосів. При визначенні найкращої легкоатлетки 2018 року склалася ситуація, коли відразу дві спортсменки – Наталія Прищепа й Анна Рижикова – набрали по половині від цих трьох третин голосів. Але двох переможниць не буває. І як на 100метрівці, коли долю золотої медалі інколи вирішують тисячні долі секунди, а у технічних видах вступають у силу кількість витрачених на висоту спроб чи краща друга спроба, так і у нашому голосуванні довелося звернутися до додаткових показників, а саме місць, які кожна зі спортсменок посіла у голосуванні кожної з категорії. Згідно з ними, найкращою легкоатлеткою 2018 року стала Наталія Прищепа.

Читайте також