Роботодавці сплатили понад 1 млн грн штрафу за недотримання законів

фото ілюстративне

Понад мільйон гривень штрафів накладено з початку року на роботодавців Рівненщини за порушення трудового законодавства. Повідомляє Управління Держпраці у Рівненській області.

У січні-березні 2018 року інспектори праці Управління #Держпраці у Рівненській області перевірили 45 суб’єктів підприємницької діяльності, які використовують найману працю.

За результатами інспекційних відвідувань встановлено 107 #порушень_трудового_законодавства, складено 45 актів та передано до суду 22 протоколи за ст.41 КУпАП, керівникам вручено 42 приписи на усунення виявлених порушень. Також, відповідно до статті 265 КЗпП винесено 31 постанову про #накладення_штрафів на загальну суму 1 074 960 грн. 

Фахівці Управління під час здійснення всіх видів перевірок контролюють стан додержання роботодавцями норм Генеральної та галузевих угод щодо мінімальних гарантій та міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці.

Значна увага приділяється превентивним заходам, зокрема, на виконання розпорядження голови облдержадміністрації «Про затвердження плану заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення». Відповідно до затвердженого головою Рівненської ОДА «Плану заходів щодо удосконалення комплексного управління охороною праці у Рівненській області на 2018 рік», у звітному періоді спільно із представниками районних державних адміністрацій, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування, Федерації професійних спілок Рівненської області, центрами зайнятості проведено 9 нарад-семінарів з керівниками та посадовими особами суб`єктів господарювання щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки та 24 наради-семінари щодо дотримання вимог законодавства про працю та зайнятість населення. Відповідальні працівники відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів взяли участь у 21 комісійному обстеженні та 14 засіданнях районних робочих груп з питань #легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

З метою легалізації заробітної плати та оформлення належним чином трудових відносин головні державні інспектори здійснили 24 #інспекційні_відвідування. За результатами інспектування виявили 16 працівників, які працювали без укладення (оформлення) трудового договору, 3 - допущено до роботи без повідомлення #ДФС та 41 працівник виконував роботу на підставі цивільного договору.

Читайте також