Розлучень на Рівненщині стало менше

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

За інформацією відділу державної реєстрації актів цивільного стану Рівненської області, у 2019 році в регіоні одружилися 6 732 пари. Також за минулий рік 645 пар розірвали шлюб, що на 440 пар менше ніж у 2018 році. (Для порівняння у 2018 році зареєстровано 6 203 одружень та 1085 розлучень).

Зазначимо, що у минулому році на Рівненщині популярністю користувалася послуга «Шлюб за добу». Відтак, в рамках пілотного проекту Мін’юсту щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки послугою скористались 842 пари наречених. Порівняно з попереднім роком – це майже удвічі більше. Адже у 2018 році «за добу» одружилися 527 пар. Нагадуємо, що скористатися послугою можна у трьох містах на Рівненщині – Дубні, Сарнах та Рівному.

Окрім державних реєстрацій, працівники відділів ДРАЦС впродовж минулого року провели більше 20 ювілейних обрядів весілля. Таку послугу надають у всіх відділах ДРАЦС. Замовити її може будь-хто: як самі ювіляри, так і їхні діти, друзі, родичі. Святкування ювілейного обряду весілля не залежить від кількості років спільного подружнього життя. День народження своєї сім’ї можуть відзначити, як пари, що прожили 25, 30, 50 років, так і ті, хто прожив 1, 2 чи 4 роки.

Читайте також