Рятувальники Рівненщини отримали бойовий одяг та каски (ФОТО)

Рівненські рятувальники подарували новоствореній Старосільській об’єднаній територіальній громаді Рокитнівського району пожежний бойовий одяг та каски, пише Головне управління ДСНС у Рівненській області

8 січня 2019 року відбулася перша сесія новоствореної Старосільської об’єднаної територіальної громади Рокитнівського району.

Серед іншого, з метою актуалізації безпекових питань перед головою ОТГ, депутатським корпусом та фахівцями структурних підрозділів виконавчого комітету об’єднаної громади виступив заступник начальника управління організації реагування на надзвичайні ситуації та цивільного захисту ГУ ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Іван Жакун. Він довів присутнім інформацію про основні завдання які покладаються на об'єднані територіальні громади у сфері цивільного захисту відповідно до Кодексу цивільного захисту України, нагадав про потребу у створенні самостійного структурного підрозділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення (чи введення посади фахівця), акцентував увагу на створенні підрозділу місцевої пожежної охорони з урахуванням можливості прибуття у нормативний термін (він не повинен перевищувати 20 хвилин з часу отримання повідомлення до місця виклику чи найвіддаленішого від підрозділу населеного пункту громади), своєчасного його фінансування, забезпечення пально-мастильними матеріалами та пожежно-технічним обладнанням. Представник Головного управління ДСНС розповів про варіант функціонування місцевого пожежного підрозділу на базі Центру безпеки громадян, - тобто про економічно та організаційно вигідну можливість об’єднати під одним дахом пожежно-рятувальну службу, поліцію та швидку допомогу.

До слова, мешканці населених пунктів Старосільської громади не стояли осторонь процесу організації безпечних умов проживання. Адже люди розуміли, що їх значна віддаленість від найближчої державної пожежної частини (понад 70 кілометрів по автодорогах) при виникненні пожежі може стати причиною нищівних для господарства збитків або ж призвести до загибелі людей. З огляду на це останніми роками за кошти громади було придбано 2 пожежних автомобілі, проведено ремонт пожежного депо, підготовлено приміщення для особового складу.

Головне управління ДСНС неодноразово допомагало для місцевих органів влади у створенні та підтриманні високого рівня готовності місцевих пожежно-рятувальних підрозділів. Не стала винятком і близька перспектива створення Старосільської місцевої пожежної охорони: голові об’єднаної громади Михайлу Кузьмичу вручено 2 комплекти пожежного одягу та 2 каски. Крім того, професійні рятувальники і надалі надаватимуть методичну допомогу з питань цивільного захисту та пожежної безпеки для об’єднаної територіальної громади.

Читайте також