Самоосвіта на карантині: найкращі безкоштовні онлайн-курси та лекції

Фото - ілюстративне

Уряд запровадив по всій країні надзвичайну ситуацію і продовжив карантин до 24 квітня. А це означає, що в режимі самоізоляції ми перебуватимемо ще тривалий час. У перервах між скролінгом Instagram, перечитуванням Альбера Камю та переглядом чергової новинки на Netflix пропонуємо відволіктися на самоосвіту. Тим паче, що у зв`язку з карантином в мережі з`явилася сила-силенна безкоштовних курсів на теми мистецтва, бізнесу та онлайн-технологій. Розповідаємо, які платформи допоможуть вам провести найближчі дні з максимальною користю, пише Elle

Coursera

Платформа онлайн-освіти Coursera надала безкоштовний доступ до 3 800 онлайн-курсів зі 400 спеціалізацій, щоб студенти могли навчатися під час карантину. Реєстрація до 31 липня, доступ до 30 вересня 2020 року. Не студенти також можуть безкоштовно записатися на курси на Coursera від навчальних закладів і компаній з усього світу.

«Папа бренду» від Fedoriv Agency

Креативне агентство Андрія Федоріва відкрило безкоштовний доступ до онлайн-курсу «Папа бренду», який раніше коштував 200 доларів. Лекції, які з’являтимуться щодня протягом двох тижнів на YouTube-каналі, присвяченого «таємним знанням» маркетингу і пошуку натхнення для підприємців, маркетологів та стартаперів. Перший епізод вийшов 16 березня.

«Просування і заробіток на YouTube»

Засновник агенції з просування в YouTube Андрій Шатирко виклав у вільний доступ свій курс за 580 доларів. У курсі 34 уроки, 31 запрошений спікер і 41 година контенту: про створення онлайн-школи, просування в Tik Tok, Instagram, Telegram, про персональний бренд, самодисципліну, блогерство і так далі.

Readmodo

Хочете почати читати більше або знайти цікаві книги? Завітайте на новий український сайт про книги та літературу — Readmodo.com. На сайті можна знайти різноманітні статті про авторів, книжкові новини, трекери читання та іншу актуальну інформацію для всіх, хто любить читати. У розділі "Що почитати?" ви зможете знайти підбірки статей (наприклад, книги для саморозвитку) або рецензії на окремі книги. 

«Розморозка вашого YouTube-каналу» від AIR Academy

Курс від AIR Academy стане корисним для тих, хто хоче почати, але боїться. Без води, довгих відео і купи текстів — 5 уроків, 4 домашніх завдання, перевірка від експертів та індивідуальний зворотній зв`язок. За час марафону ви нарешті визначитеся з ідеєю та темою каналу, підберете щонайменше 15 реальних тем відео конкретно для себе, оберете влучну назву каналу, створите крутий опис та визначитеся з оптимальними варіантами контенту.

Supernatural

Шеф-сомельє goodwine Роман Ремеєв навчить вас розбиратися у вині і розповість все про органічні, біодинамічні та натуральні вина. А в додаткових матеріалах замість списку літератури на вас чекає список рекомендованих позицій. Тривалість курсу (6 лекцій) — одна година.

«Нові стандарти в digital» від Setters

Комунікаційне агентство Setters відкрило доступ до записів із конференції «Коллеги», яка відбулася 30 листопада в Москві. На ній виступали засновники діджитал-агентств та представники відомих російських і зарубіжних компаній. Тепер записи з конференції можна отримати цілком безкоштовно і дізнатися більше про нові стандарти діджитал, тренди та цінність контенту.  

Кураж

Кураж із нетерпінням чекає, коли за доброю традицією в павільйоні зберуться друзі: танцювати, навчатися, відпочивати та куражитись! Ну а поки на це немає можливості, Кураж пропонує долучитисся до #куражусьвдома онлайн: спорт — понеділок, середа та п’ятниця; день кулінарії в прямому ефірі — вівторок; день лекцій — четвер. Денна вечірка також запланована, адже, пропрацювавши весь тиждень, так само хочеться відпочити під музику від улюблених діджеїв. Першою гостею онлайн Куражу стала Катя Джейкобз з «Медитацією у великому місті».

Pusto Project

Простою мовою про живопис, літературу, балет та кіно. Подкасти і статті доступні на сайті, а відеолекції шукайте на YouTube-каналі проєкту. Тут ви дізнаєтеся, як дивитися «Тома на фермі» Ксав’є Долана, вивчите іронічний словник Емброуза Бірса та порините у магічну самоізоляцію (інструкція Рене Маґрітта).

Курси WiseCow

Онлайн-відеолекторій WiseCow з лекціями з літератури, кіно, мистецтва, музики, журналістики, театру, історії, моди і соціуму.

Beehiveor 

Перша Українська освітня платформа, що займається створенням і організацією освітніх програм в сфері нейронаук, відкрила безкоштовний доступ до онлайн-лекцій за життєствердним промокодом StayHome.

Онлайн-виставка «Сила підпису»

Онлайн-подорож у 3D-форматі розповідає історію підпису від шумерів до наших днів. Завдяки віртуальному туру можна потрапити до бібліотеки з величезними книгами, що розповідають про найважливіші підписи в історії людства. Побачити унікальні документи: універсал гетьмана Івана Виговського 1663 року, чернетку VI Універсалу, який вперше у ХХ столітті проголосив незалежну українську державу, Акт відновлення Української Держави 1941 року, розпорядження Симона Петлюри про початок партизанської роботи, надруковане на носовій хустці. Найближчим часом організатори квест-музею планують запустити сайт з усіма матеріалами проєкту українською та англійською мовами, а також відеоекскурсіями. 

Віртуальна виставка Ukraine WOW

Ті, хто не встиг відвідати проєкт «Укрзалізниці» на Центральному залізничному вокзалі Києва, можуть зробити це, не виходячи з дому. Експозиція виставки відсканована в 3D, тому онлайн-подорож Україною у форматі 360° доступна кожному за посиланням . На сайті також опубліковано всі текстові матеріали виставки українською, англійською мовами та онлайн-екскурсію від керівника проєкту Ярослави Гресь.  Онлайн-відвідувачі зможуть побачити книгу «Апостол» 1574 року, останній автопортрет Казимира Малевича, скульптури Олександра Архипенка та «Українську абетку» Георгія Нарбута просто у смартфоні. А ще познайомитися з вау-фактами з історії, географії та сьогодення України. 

Виступи на TEDxKyiv

Платформа TEDxKyiv розмістила у вільному доступі відео виступів, які прозвучали в рамках конференцій формату TED у Києві. Журналісти, історики, музиканти, бізнесмени, видавці, архітектори і медики – тут ви знайдете лекції від експертів найрізноманітніших сфер.

Майстер-класи з саморозвитку і особистої ефективності від Віктора Рубльова

Спеціально на час карантину один із топових корпоративних тренерів України Віктор Рубльов відкриває безкоштовний доступ до онлайн-майстер класів із популярних корпоративних та індивідуальних програм навчання. Дізнайтеся, як створити додаткові 1-2 години на день для себе, пришвидшити мислення і не потонути в потоці інформації, ефективно працювати з дому та припинити відкладати важливі справи на потім. П`ять онлайн-майстер-класів пройдуть з 28 березня по 2 квітня. 

Читайте також