Сарненщина долучилася до святкування Дня вишиванки (ФОТО)

http://sarny-rada.org

Вишиванка – це не лише витвір мистецтва, але й духовний оберіг та важливий елемент національного вбрання, що засвідчує належність до українського народу, причетність до його минулого, сучасного і майбутнього, це символ єдності всього багатомільйонного українства, його генетичний код з глибини поколінь, той чинник, який ідентифікує нас як сильну та незалежну націю, пише сайт Сарненської міської ради. 

Ось і сьогодні міський голова Світлана Усик працівники міської ради відзначили Всесвітній день вишиванки прийшовши на роботу у вишитому вбранні.

Місцяни також виявили бажання перевдягнутися в національний одяг у цей день. Не залишилися байдужими і представники молоді - вихованці дошкільних навчальних закладів міста, працівники культури, підприємці, депутати. Усі зібрались біля міського фонтану де було розміщено, парад вишиванок створених руками працівників дошкільних та культурних закладів міста. Ми різні, як і візерунки на наших вишиванках та всіх нас, у цей день, об’єднує любов до України, віра в її світле майбутнє, почуття особистої відповідальності за долю країни та українського народу.

Цей день показав, що сарненці відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.  

Читайте також