Сексуальні домагання, лікування інтимом та руйнування сімей: як у Рівному працює відома секта

Фото - ілюстративне

Два роки тому стало відомо про те, що у Рівному працює секта «Коло слухачів», до лав якої, до слова, входить і багато доволі відомих у Рівному особистостей. Ця інформація викликала неабияке обурення, шок і резонанс у суспільстві. Ексучасники секти, які дивом зуміли вийти з неї, розповіли нечувані і моторошні подробиці її діяльності, зокрема і про те, що їм довелося втратити, перебуваючи у ній – від великих сум коштів до зруйнованих життів.

Секта працює з 2013 року під прикриттям доволі відомої у Рівному громадської організації «Товариство охорони пам’яток історії та культури Рівненської області», що займається альтернативним дослідженням історії. Незважаючи на численні позови, кримінальні провадження та судові засідання, вона продовжує свою діяльність і досі.

Лідером секти є скандальновідомий у Рівному Петро Опанасюк, який всередині «кола» називає себе сином Божим. За нашою інформацією, на сьогоднішній день в лавах секти перебуває близько сотні груп людей – це ті, які відвідують її постійно. Усі зібрання є закритими, тож якщо ви захочете туди прийти, аби послухати про історію і пам’ятки, то вас туди - не впустять, адже усіх членів секти обирають дуже скрупульозно. Там – багато патріотів, істориків, представників інтелігенції, культури і влади.

Портал «Рівне Медіа» продовжує цикл своїх матеріалів під назвою «Секта під покровом історії», щоб застерегти і попередити усіх рівнян, аби вони не потрапили «на гачок». У першій статті ми розповіли, як у неї вербують людей, чому людям важко з неї вийти та яку насправді мету сповідує очільник секти: Секта під покровом історії: як у Рівному «вербують» людей та чи можливо звідти вийти. У другій статті ми дослідили більш детально інформацію про те, яким чином і коли утворилася ця секта, що лежить в її основі та як її очільнику вдається впливати на свідомість людей: Секта під покровом історії: як все починалося і що лягло в основу.

У нашій новій статті ми розповімо шокуючі факти про те, як і чому Петро Опанасюк як керівник секти змушує сім’ї розлучатися, батьків – відмовитися від дітей і навпаки, а також про те, як він встановлює жахливі псевдодіагнози жінкам, аби потім лікувати їх статевим шляхом.

Секта – проти сім’ї і сімейних цінностей

З журналістами «Рівне Медіа» погодилися поспілкуватися колишні учасники «Кола слухачів» - Юрій та Анатолій. Їм свого часу вдалося вийти з його лав. Юрію пощастило більше – він зумів зберегти сім’ю і покинути секту разом з дружиною. А ось Анатолій, який перебував в «Колі» усім сімейством – разом з дружиною і трьома доньками, - через секту втратив свою сім’ю: дружила під впливом Петра Опанасюка розлучилася з ним і навіть заборонила дітям спілкуватися з батьком. Коли Анатолій зрозумів, яке лихо коїться у секті, він вийшов з неї, а от сім’ю витягнути звідти йому поки так і не вдалося.

- Є там такий момент - якщо сім’я розпалась і хтось з неї залишився в секті, а інший з неї вийшов, то вони практично позбавлені будь-якого спілкування між собою. Це – категорично заборонено. На моїй сім’ї це дуже яскраво видно. Зі мною, не пояснюючи ніяких причин, діти, дружина – не говорять. Всі наші друзі та родичі були в захваті від нашої сім’ї, казали, що вона в нас - ідеальна. Ми з дружиною разом з нуля почали бізнес, пахали вдвох, аби стати на ноги. В нас народилося троє прекрасних успішних доньок. А тепер… Я не знаю, як врятувати мою сім’ю, вирвати звідти дітей…, - бідкається пан Анатолій.

Юрій та Анатолій розповіли нам, як саме відбувається процес руйнування сімей і для чого це робиться. Так, за теорією лідера секти Петра Опанасюка, у кожної людини є духовні рівні, і чим вони вищі – тим краще. Але ці рівні можуть як підвищуватися, так і понижуватися. Як саме і чому – знає лише Петро Опанасюк. І лише він визначає, в кого які рівні. Якщо вони в тебе високі – він каже, що робити, аби вони не падали, якщо ж низькі – що робити, аби підвищити їх. Найчастіше рівні понижуються тоді, якщо людина спілкується з «нечистю» - тим, в кого мінусові рівні. І за звичай такими людьми виявляються саме чоловіки, батьки або діти – це теж вирішує сам Опанасюк.

- Він дуже хитро маніпулює людьми. На чоловіків це рідко впливає, вони більш стійкі, а от на жінок здебільшого завжди діє. Він цим користується. Перше, на що він давить – це на віру. Коли людина щиро у щось вірить – вона блокує в собі багато речей, в тому числі аналіз і раціональне мислення. Саме тому у всіх членів секти, які вірять йому, заблокований аналіз. Вони не можуть і не хочуть аналізувати ситуацію. У них є єдине пояснення усьому, що коїться, – «так сказав Петро Степанович» (Опанасюк, - авт.).

Екссектанти пояснюють, що він розлучає сім’ї з єдиною метою – зробити людиною самотньою, а отже позбавленою підтримки, а відтак в подальшому – повністю залежною від нього. Іншою ціллю є обмеження кола спілкування сектантів - щоб вони контактували лише з людьми, які є в секті, і виключити таким чином можливість впливу з боку сім’ї, а також загрозу почути якесь критичне мислення від рідних, які не перебувають в секті.

- Опанасюк завжди намагається зруйнувати сім’ї. Він б’є по найсокровенніших речах людини. Він переконує потрібних йому членів секти в тому, що їхні батьки чи діти, чи чоловік або дружина - є нечистю. Наголошує щоразу, що саме через спілкування з ними у них в житті відбуваються ті чи інші проблеми. Потім він просто не допускає їх до спілкування. Бо ж на чому ми всі в житті тримаємося? Родина, друзі, близьке оточення. Він же старається вибити цю опору в людини, аби замінити її собою. Таким чином він робить людину залежною від себе, - розповідає колишній учасник секти Анатолій.

Найбільш вразливими до його впливу є жінки. Саме через них він найчастіше реалізовує свою мету. Колишні члени секти кажуть, що найбільш поширеною в Опанасюка є така схема: він каже жінці з секти, що бачить, що в неї падають її духовні рівні, а все тому, що вона живе і спить з чоловіком, у якого ці рівні - мінусові, що й призводить до того, що її рівні знижуються. А тому він наполегливо радить їй розлучитися – мовляв, лише саме тоді її рівні піднімуться.

Петро Опанасюк закликає дітей, які стали учасниками секти, ставити себе вище, ніж своїх батьків, жінок – поважати його більше, ніж власного чоловіка, а чоловіків – приймати усе це за норму. Кажуть, для нього не існує жодних цінностей, окрім бажання наживи та влади. Відтак, він зруйнував вже не одну щасливу і повноцінну сім’ю.

- Насправді це дуже страшні речі, коли чоловікам і жінкам кажуть розлучатися, дітям і батькам - не спілкуватися. Незважаючи на те, що церква культивує сім’ю і сімейні цінності, тут - навпаки відбувається приниження сім’ї. Він закликає, що любити треба лише його, бо він – син Божий, - згадує Анатолій.

Так, на сьогодні достеменно відомо, що під впливом Опанасюка від своєї родини – мами, чоловіка і дітей - повністю відмовилася 49-річна Алла Рибачук, яка, до слова, померла більш, як три роки тому. До того, як вона потрапила в секту, жінка працювала викладачкою у ПДМі та була засновницею «Клубу інтелігенції Рівненщини». Алла настільки потрапила під згубний вплив Петра Опанасюка, що безапеляційно виконувала усі його вказівки. Вона стала настільки відданою йому, що згодом він навіть назначив її своєю першою помічницею і правою рукою.

- Опанасюк зацікавив Аллу нетрадиційними методами лікування, бо в неї було декілька болячок. З часом я помітив, що в нас погіршились відносини, вона постійно молилася, розірвала усі контакти з друзями, а всі свої дії, кожен свій крок узгоджувала з Опанасюком. За півтора року до своєї смерті вона переїхала від нас в окрему квартиру та звільнилася з роботи. Одного разу я помітив, що зникли документи на нашу квартиру та ювелірні вироби з дому. На мої дзвінки вона не відповідала і ігнорувала будь-які спроби поговорити. Згодом у неї різко погіршився стан здоров’я, а у січні 2017-го вона померла після «нетрадиційного» лікування Опанасюка. Він контролював її поганий стан, - розповів журналістам чоловік Алли Рибачук Роман Томчишин.

Інший ексучасник секти Юрій також згадує, як Опанасюк свого часу ледь не розлучив і його з дружиною:

- Він казав моїй дружині, що в неї впали рівні матки. Вдумайтесь – не духовні рівні, а саме матки! Лякав жінку, що в неї через це буде рак. А щоб цього уникнути, їй треба припинити зі мною спати і взагалі розлучитися зі мною – тоді вона не захворіє.

Про те, що очільник «Кола слухачів» Петро Опанасюк нехтує будь-якими сімейними цінностями, свідчить також і той факт, що нині в нього - вже третя дружина, а, за нашою інформацією, попередні його жінки потерпали від того, що він їх бив – навіть на очах у дітей. Через це більшість його дітей взагалі не визнають його як батька та обмежили будь-яке з ним спілкування.

- Петя мені неодноразово повторював, що його сина Івана треба каструвати, щоб не плодив собі подібних. Це саме він говорив і йому в очі. Уявіть собі батька, який таке заявляє сину, - пригадує колишній його слухач.

Нетрадиційне лікування сексом

Петро Опанасюк щоразу наголошував, що може вилікувати будь-яку хворобу. Відтак, він переконував людей, зокрема жінок, що вони хворі, а потім буцімто лікує їх від псевдонедуги. Адже, як відомо, найлегше вилікувати ту хворобу, якої немає.

Так, найпопулярнішим діагнозом, який він «ставить» жінкам, є онкологічні захворювання жіночих органів. Злякані від почутого жінки часто після цього впадали у паніку, що робити, як вилікуватися, як врятуватися - а саме це було йому і потрібно, адже тоді він пропонував «хворим» свої нетрадиційні «методи» лікування, бо традиційну медицину і медикаменти також вважав «від нечисті».

Зокрема, Опанасюк завжди пояснював, що рак у жінки виник саме від того, що вона спить з чоловіком, в якого мінусові духовні рівні. Через це у неї, мовляв, знижуються рівні матки, що і призводить, за його теорією, до виникнення онкозахворювання. Тому він одразу наполягав на тому, що жінка, якщо вона хоче вилікуватися, повинна розлучитися з таким чоловіком. А найжахливіше у цій ситуації те, що найкращим методом вилікуватися жінці від раку жіночих органів він називав вступ із ним у статевий зв’язок. Таку методику він пояснював тим, що є сином Божим, а тому має найвищі духовні рівні, відтак, коли жінка займається з ним сексом, то вона лікується.

Колишні учасники «Кола слухачів» стверджують, що усі, кого він нібито лікував, вже - на тому світі.

- Я знаю точно, що була жінка близько 60-ти років, в якої справді лікарі діагностували онкологію. Він їй пообіцяв, що вилікує її, вона надіялась дуже на нього через це. Він її якось по-своєму лікував, молився, застосовував свою біолокаційну рамку – в результаті жінка померла.

Одна з жінок, колишніх учасниць секти Опанасюка, підтвердила, що справді саме такими методами він пропонує вилікувати рак у жінок.

- Я приїхала до нього лікувати онкологію, тому що він мені поставив діагноз - рак. Так, він мені пропонував саме таким чином лікуватись - статевими зносинами з ним.

Сексуальні домагання

За неофіційною інформацією, більшість жінок, які перебувають в його «колі слухачів», були або є у сексуальному зв’язку з Опанасюком. Як ми вже зрозуміли, одні лягають з ним у ліжко з відчаю через хворобу. Проте він має і інші методи схиляння жінок до сексу з ним.

Колишні члени його секти переконані, що Опанасюк володіє певними надприродніми здібностями - такими, як, до прикладу, гіпноз, завдяки яким схиляє жінок до статевих зносин.

- Від інших членів секти я свого часу дізнався, що одна моя знайома була з ним в сексуальних відносинах. Потім вона мені розповіла, що це і стосунками було важко назвати – він просто одного разу прийшов і взяв її фактично силою. Я спитав, чому вона про це нікому не розповіла, що з нею Петя таке зробив, а вона враз зніяковіла. Каже – «як я могла таке комусь сказати, я не знаю, як це відбулося, я взагалі не усвідомлюю, як це відбулося – все було як в тумані».

Жертвою сексуальних домагань Опанасюка також стала жінка з Києва. Вона розповіла, що спеціально приїхала до нього у відчаї, бо мала тоді купу особистих проблем, а хтось зі знайомих їй порадив поїхати в Рівне до Опанасюка, бо він зможе їй допомогти впоратися з такими негараздами.

- Я навіть не спам’яталася, як все сталося. Він просто скористався мною сексуально. Я вийшла від нього і певний час не могла зрозуміти, як це трапилося. Після цього я почувалася жахливо – зламаною, пригніченою.

Також, розповідають, у Опанасюка були і інші методи схиляння жінок до вступу з ним у сексуальні відносини. Зокрема, часто він психологічно переконував ту чи іншу жінку, що саме вона є високодуховною і тому має особливу місію – народити від нього буса (БУС – Бог у синові), а ці діти, за його словами, будуть особливими та матимуть надзвичайно високі духовні рівні і владу.

- Він каже жінці, що їй треба народити дитину, але з чоловіком через його мінусові рівні їй спати не можна, тому, мовляв, якщо надумаєш – я тобі з цим допоможу. Також мені розповідали, що одна жінка поскаржилася йому на болі внизу живота. Він каже їй – лягай. Вона лягає, він кладе свою руку їй на низ живота поближче до статевих органів - відповідно, тіло на дотик реагує. Він її тоді питає, чи відчуває вона щось до нього. Вона каже – тепло відчуваю. А збудження відчуваєш, – питає він. Вона каже, що так. На що він говорить, що це знак, що вона має вступити з ним у статевий зв’язок. Ще інша жінка мені розповідала, що вона не розуміє, як у неї з ним «це» відбулось. Каже, що отямилася, коли була вже під ним. В секті ходять чутки, що щонайменше троє жінок з моменту приходу у секту народили дітей від нього. Ще одна не народила, але також стверджує, що була вагітна від нього, - розповів ексучасник Анатолій.

Щодо незліченних сексуальних стосунків з різними жінками, то сам Опанасюк усім завжди пояснював це тим, що він - людина високодуховна, а таким людям це Бог дозволяє, додають колишні слухачі.

- Найгірше – це те, що у жінок, які повиходили з секти, після всього цього - глибока психологічна травма. Коли вони трохи приходять до тями, то не хочуть навіть згадувати про те, що відбувалося. В першу чергу, вони самі хочуть з себе це викинути. Психологічний біль, він гірший фізичного болю, - підсумовує пан Анатолій.

До слова, Петро Опанасюк у секті всі закиди у свій бік спростовує та ні в чому своєї вини не вбачає. Втім, спілкування з журналістами усіляко уникає. Кажуть, він навіть придбав собі дві одиниці зброї та ходить в оточенні охорони.

 

Журналісти «РівнеМедіа» продовжують і далі досліджувати тему сект та, зокрема, «Кола слухачів». Вже невдовзі ми розповімо вам інші деталі у цій справі.

Далі буде…

Читайте також